De bestemmingen

De keuze van de luchtvaartmaatschappij is een kwestie van je budget en de service die je verwacht. Daarnaast is tijdig boeken een voorwaarde om goedkope tickets te bemachtigen. Wat wel belangrijk is, is het tijdstip dat je op je bestemming wilt arriveren. Vluchten zonder tussenstop arriveren vroeg in de middag. Vluchten met tussenstop arriveren vroeg in de avond. Als je een hotel voor de eerste overnachting hebt geboekt is laat aankomen meestal geen probleem, maar als je liever zelf ter plaatse ( wat mijn voorkeur is ) overnachting wilt regelen is vroeg arriveren wel aan te raden. Houdt er rekening mee dat je last kunt hebben van jetlag, uit eigen ervaring weet ik dat je er behoorlijk van ondersteboven kunt zijn. Als je ‘s middags aankomt, ga dan niet meteen slapen maar wacht tot de avond.

Voor de vlucht

Voorafgaand aan je vlucht willen de Amerikaanse autoriteiten de volgende gegevens van je hebben:

  • Land waar je woont
  • Land van uitgifte
  • Paspoort
  • Vervaldatum van het paspoort
  • Verblijfadres in de V.S.
  • Straatnaam en huisnummer
  • Plaats
  • Code van de Staat
  • Postcode

Deze gegevens worden door de luchtvaartmaatschappij genoteerd. Indien je elektronische tickets hebt kun je deze gegevens voorafgaand aan je vertrek via de website van de luchtvaartmaatschappij invullen.

Het verblijfadres in de States moet je tijdens je vlucht noteren op je Visa Waiver formulier, zorg dus dat je deze gegevens tijdens de vlucht tot je beschikking hebt.

US customs

Tijdens de vlucht krijg je naast een groen Visa Waiver formulier ( I-94W ) dat een visum vervangt nog een Customs Declaration formulier ( 6059 B ). Hierop moet je aangeven of je groente, fruit, vlees, vleesproducten, planten, plantproducten, dieren, vogels en eieren meeneemt naar de States. Het meenemen van deze producten is in de meeste gevallen verboden. Een officer van de Animal and Plant Health Inspection Service controleert of de informatie op het Customs Declaration formulier juist is ( Failure to declare any items may result in delays and fines of up to $1,000. ).
Sinds BSE, mond en klauwzeer en vogelpest wordt hierop streng ( met snuffelhonden ) gecontroleerd. Voorkom problemen en neem deze spullen niet mee naar de VS of zorg dat ze voor aankomst in de states opgegeten zijn.

 

Het Biometrisch paspoort is op 26 augustus 2006 in Nederland ingevoerd. Dat betekent dat houders van deze nieuwe paspoorten gewoon kunnen reizen onder het Visa Waiver Program.
België geeft al sinds eind 2004 Biometrische pas-poorten uit

Beschik je nog over een paspoort voor deze datum uitgegeven kun je dit gewoon blijven gebruiken, dat wil zeggen tot de datum einde geldigheid die in het document staat vermeld.